Оранжев код за Варна в петък заради обилни валежи

Животът

13-06-2024, 15:54

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Очакват се гръмотевични бури и градушки.

Оранжев код за обилни валежи е обявен за Варненска област в петък. Те ще бъдат в следобедните часове с условия за развитие на мощни гръмотевични бури и градушки. Очакваните количества на валежа за денонощието е между 20 и 35 mm, а в отделни райони ще достигнат до 50-60 mm.

През денонощието атмосферата ще бъде силно неустойчива! Облачността ще е предимно значителна купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, до полунощ над Североизточна България, а утре от обяд до края на деня над целия район интензивни и значителни по количество валежи от дъжд, съпроводени с гръмотевици и условия за градушки.

Вятърът през нощта ще е до умерен от изток-югоизток, но след полунощ той временно ще отслабне, ще преориентира от север и северозапад, а през деня ще започне съществено да се усилва! Ще нахлува хладен въздух. Минимални температури между 16° и 21°, максимални 22°-27°. Привечер явления постепенно ще започнат да затихват, но ще остане ветровито. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода между 20° и 23°, на север от нос Калиакра 17°-18°. За Варна минимална температура 20°, максимална около 25°.