Без ремонти по магистралите, които да затрудняват движението към морето

Новините

23-06-2024, 14:33

Снимка:

АПИ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

През септември ще влезе в сила мярката за засичане от камерите на толсистемата на средна скорост на движещите се автомобили по магистралите.

До началото на юли се предвижда ремонтите на два тунела по АМ „Хемус“ да приключат, каза в интервю за БНР инж. Йордан Вълчев, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. По неговите думи тази година не се предвиждат големи ремонтни дейности по магистрала "Тракия", всички ремонти са локални и се извършват в дните от седмицата, когато не е натоварено движението.

Петък, събота и неделя не се извършват ремонти и хората могат спокойно да пътуват до морето.

Има данни за намален брой на жертвите по пътищата, каза още инж. Вълчев и допълни:

"Само за първите три месеца на 2024 г. са намалели жертвите с около 40, сравнено с предходната година. Донякъде това е заради контрол от пътната полиция, но донякъде и заради новината, че ще има проверка на средната скорост. ... Тази мярка е доказала на много места в Европа, че работи".

Той изказа предположение, че през септември ще влезе в сила мярката за засичане от камерите на толсистемата на средна скорост на движещите се автомобили по магистралите.

Като превенция срещу корупционни практики при строителството на магистрали и пътища, председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев посочи прилагането на "отворени и чисти процедури, които да се следят от всички".