Спартак (Варна) не се даде на Бистрица и стигна до 2:2 срещу ЦСКА 1948

Спорт

29-07-2024, 12:13

Снимка:

Спартак (Варна)

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Червените" повеждаха два пъти, но трябваше да се задоволят с точката.

ЦСКА 1948 и Спартак Варна завършиха наравно 2:2 в много интригуващ сблъсък в Бистрица. "Червените" на два пъти повеждаха в резултата, но варненци успяха да се доберат до точката и вече имат четири в актива си след завръщането в елита. ЦСКА 1948 пък вече е с два пункта след нулевото равенство в Черно море в първия кръг на първенството.

В 12-ата минута Касиано Бузон получи топката в наказателното поле и въпреки че срещу него бе Па Конате, той успя да стреля от малък ъгъл но Мартин Величков спаси.

Четири минути по-късно стражът на варненци спаси удар на Бузон фронтално срещу вратата. Топката обаче, стигна до Марио Илиевски и той я прати в мрежата, като централните защитници на "соколите" не успяха да я изчистят пред голлинията, въпреки че там бяха двама от тях - 1:0 за ЦСКА 1948.

Спартак можеше да изравни в 34-ата минута, когато Ахмед Ахмедов се измъкна от Реян Даскалов в половината на ЦСКА 1948. Нападателят на гостите видя, че вратарят Маринов е излязъл извън вратарското си поле и стреля отдалеч с левия крак, но топката профуча покрай левия страничен стълб. 

Четири минути преди края на редовното време на първото полувреме настоятелността на "соколите" даде резултат. След атака по лявото крило Конате центрира. В наказателното поле защитата на домакините изчисти топката, но не достатъчно прецизно и тя стигна до десния фланг, откъдето Александър Цветков центрира. В наказателното поле Ахмедов се позиционира най-добре и засече топката право в мрежата за 1:1.

ЦСКА 1948 имаше нужда само от четири минути, за да си върне аванс. Пиер-Даниел Нгинда центрира от дясното крило и в наказателното поле Неделко Пишчевич с глава прати топката в мрежата, давайки отново преднина на ЦСКА 1948.

При центриране в 65-ата минута от левия фланг към наказателното поле на домакините, капитанът им Реян Даскалов игра много левашки, като в опита си да спре Ахмедов, той го задържа за фланелката, като паралелно с това игра първо докосна топката с дясната ръка си ръка, а след това и с лявата. Това накара съдията Петър Кузев да посочи бялата точка и да отсъди дузпа за варненци.

Решението на Кузев обаче, бе преразглеждано от ВАР в продължение на 4 минути. Те повикаха главния съдия да преразгледа ситуацията сам за евентуална игра с ръка и на нападателя преди Даскалов да докосне топката и с двете си ръце.

В 72-ата минута Кузев взе решението си - дузпа за Спартак Варна. Зад топката застана Антонио Вутов, който хладнокръвно прати топката в мрежата на ЦСКА 1948 за 2:2.

 ЦСКА 1948 - Спартак Варна 2:2

1:0 Илиевски 16
1:1 Ахмед Ахмедов 41
2:1 Пишчевич 45
2:2 Антонио Вутов 71

Стартови състави:

ЦСКА 1948: 1. Петър Маринов, 19. Стив Фуртадо, 14. Теодор Иванов, 15. Симеон Василев, 39. Парвиз Умарбаев, 28. Неделко Пишчевич, 7. Талис, 11. Касиано Бузон, 26. Ивайло Марков, 22. Реян Даскалов (К), 40. Марио Илиевски

Спартак Вн: 76. Мартин Величков, 4. Франьо Пърце, 5. Йоан Бауренски, 6. Александър Цветков, 8. Филип Лесняк, 14. Ивей Ромееш, 16. Кристиан Илич, 21. Па Конате, 29. Ахмед Ахмедов, 44. Ангел Грънчов (К), 88. Радослав Димитров