Специален камион от кампанията „Храна за размисъл“ гостува днес във Варна

Животът

15-08-2024, 13:55

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Варненци и гостите на празника на града ще могат да опитат ястия от Сирия, Афганистан и Украйна и да чуят историите на Халед, Сара и Саша.

Ресторантът на колела „Храна за размисъл“ гостува във Варна по случай празника на града – 15 август. Специалният камион е позициониран пред катедралния храм „Успение Богородично“ в центъра на града.

Този специален ресторант предлага уникална възможност на гражданите и гостите на града да се насладят на приготвени на място ястия от Украйна, Сирия и Афганистан, които са страните с най-много бежанци в България. Освен това посетителите ще имате възможност да се запознаете с личните истории на Халед, Сара и Саша. Те разказват за тяхното пътуване до България и възможностите, които са получили в страната ни, за да започнат ново начало.

„Храна за размисъл“ е част от кампания на Върховния комисариат за бежанците на ООН (ВКБООН) в България, която цели да насърчи разбирането и съпричастността към бежанците чрез тяхната храна и лични истории. Инициативата се реализира със съдействието на Община Варна.