Ще се кандидатира ли Кирил Добрев за шеф на БСП?

Вижте какво каза по К2 борецът срещу „старите“ в БСП

Ще се кандидатира ли Кирил Добрев за шеф на БСП?

Кирил Добрев: Миков не ми отговори защо освободи Дъбов, Узунов и Найденов

В БСП е бил дядо ми, баща ми, ще бъде и синът ми - няма да я напусна

„Кога зашумят буките за Капетано” ще постна за БСП

Вижте какво каза по К2 борецът срещу „старите“ в БСП

 
Илиана Беновска: Кой и на какво основание иска и може да управлява България..., тук ще  добавя и специфичния нюанс, и БСП…?, с което се обръщам и към народния представител от КП „БСП-лява България” – г-н Кирил Добрев, добър ден!

Кирил Добрев: Добър ден!

Илиана Беновска: Защо Ви извадиха вчера Вас, като член на предизборния щаб на БСП на Национален съвет на БСП?

Кирил Добрев: Предполагам, че трябва да поема вината за загубата на изборите.

Илиана Беновска: Разбрах от Антон Кутев, че Вие не сте отишъл на нито едно от заседанията на предизборния щаб, вярно ли е?

Кирил Добрев: Не съм имал възможност да присъствам на нито едно, тъй като председателят на БСП каза да си вземем дрешките, да си отидем в района и да не се прибираме оттам.

Илиана Беновска: Добре, но в крайна сметка Миков постъпи „соломоновски“, сякаш, Вие, скочихте, нарекохте Димитър Дъбов и Евгени Узунов „фараони”, „феодални старци” и какво още, да не бъркам, тук имаше и Нидал Алгафари- намеса.

Кирил Добрев: Вчера станах и зададох един въпрос – какви са аргументите на Михаил Миков за освобождаването на тези трима души от Бюрото?

Илиана Беновска: Е?

Кирил Добрев: Не получих никакъв отговор. Аз не чух нито един аргумент, защо си отива Димитър Дъбов.

Илиана Беновска: При това положение, след като не се оценяват Вашите успехи и не се чуват Вашите думи и въпроси, Вие какво правите в тази партия?

Кирил Добрев: Аз тази партия я нося в сърцето си, защото в тази партия е бил бай Киро, бил е баща ми, ще бъда аз, ще бъде моят син.
В БСП няма идеи, няма кауза, няма сила, това са трите неща.

Илиана Беновска: Защо не се получава, тогава?

Кирил Добрев: Хората гласуваха за Бойко Борисов, защото той имаше силата да спре БСП и ДПС. Хората ще гласуват за нас тогава, когато имаме такава кауза, такава идея и можем да спрем Бойко Борисов от власт.

Илиана Беновска: Имате ли сила да се изявите, като кандидат за председател на партията, казахте, че тази партия е на дядо Ви, на татко Ви, на Вас и на сина Ви?

Кирил Добрев: Аз знам, че мога, задачите, които ми се поставят, да ги изпълнявам.

Илиана Беновска: Чакайте, Вие, нали, не сте пионка?

Кирил Добрев: На този етап не съм мислил, че мога да оглавя БСП.

Илиана Беновска: А, какъв искате да бъдете – слуга на Сергей Станишев, после на Михаил Миков, така ли?

Кирил Добрев: Познаваме се отдавна.

Илиана Беновска: Да.

Кирил Добрев: Приличам ли Ви на слуга?

Илиана Беновска: Не.

Кирил Добрев: Да Ви приличам на човек, който прави кариера, политическа или партийна, само да брани ръководството от критики? Политиката е екипна работа.

Илиана Беновска: Вие, искате да промените нещо, значи, трябва да събирате екипа. Вие, „строявате“ ли екип да се кандидатирате за председател на БСП?

Кирил Добрев: Мисля, че събирам екипа. На този етап не. Екипа си го събирам, но екипът е за това да убием апатията в БСП, да върнем живота в БСП. Разбирате ли, тялото на столетницата е в реанимация, на нея й трябва шок, за да излезе от това състояние. Разбирате ли, че когато има пропаст между редовите членове и симпатизанти и така наречения партиен елит, тази пропаст може да бъде прескочена или с голям скок, или като строим мост. С малки стъпки няма да стане, защото това вчера беше размяна, а не промяна.

Илиана Беновска: „Батальонът се строява” - но на за последен път, както се изрази преди малко Антон Кутев - би постнал  песента за партията Ви БСП  във Фейсбук .
Вие, сте зрелищен човек, каква песен бихте постнали във Фейсбука си за БСП, иносказателно?

Кирил Добрев: „Кога зашумят шумите” /запява/

Илиана Беновска: „Кога зашумят шумите, буките“ ...

Кирил Добрев: „Плачат за войводата, Капетано! „Това е песента, която ще постна. Не се смей, не е смешно, тъжно е!