Догодина разчистват от бараки и бул. “Осми приморски полк” във Варна

Мисия Варна

02-12-2009, 11:47

Автор:

ДИЯНА ЖЕЛЕВА

Всичко от Автора

В началото на 2010 г. ще започне премахването на търговските павилиони от  бул. “Осми приморски полк”, които са разположени  от лявата страна, в близост до пазар “Чаталджа”.

Разчистване общината предвижда и в целия район “Приморски”. Това съобщи началникът на общинския отдел “Контрол по търговската дейност и туризма” Иван Иванов по време на заседание на комисията по търговия и туризъм към ОбС.

Според Иванов обектите за извън схемата, но не са премахнати досега, тъй като заповедите са били обжалвани и за терена не е имало инвестиционен проект.
По официални данни в последните години за премахването на временни търговски обекти от различни краища на града общината е залагала по 180 000 лв.
За да има ред и ясни отговорности, за лято 2010 разрешенията за монтиране на временни търговски обекти на територията на Морската градина ще бъдат подписвани от зам.-кмет въз основа на решения на комисия от трима съветници и двама представители на общинската администрация. Схемите за бараките в курортите пък вече ще минават за одобрение през МРРБ, а не през главния архитект на общината.