Бандит счупи черепа на служител на газостанция и го ограби

Архив Варна

02-12-2009, 14:41

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Служител на газостанция бере душа в болницата в Добрич след грабеж. В тежко състояние в Отделението по анестезия и интензивно лечение на болницата в областния град е настанен 54-годишният Йордан Й.

Той е бил нападнат и ограбен, разбра ВарнаУтре от Областната дирекция на МВР.


В 18.45 часа вчера в Първо РУ на МВР е получено съобщение за намерен мъж в безпомощно състояние в газостанция, която се намира по околовръстен път на Добрич. Дежурна следствено-оперативна група при ОД на МВР и Центъра за спешна медицинска помощ незабавно посетила мястото.


При огледа и проведените оперативни мероприятия е установено, че неизвестен нанесъл удари с твърд предмет на 54-годишния служител в газостанцията и задигнал около 200 лева.


Незабавно са проведени заградителни и издирвателни мероприятия с цел установяване и задържане на извършителя на престъплението. Около  полунощ е заловен авторът на грабежа - 40-годишният Живко Ж. от Добрич. Той направил самопризнания за извършеното от него престъпление. Намерени са веществени доказателства, безспорно доказващи, че Живко Ж. е автор на грабежа. Сумата, отнета от Йордан Й., е открита и иззета. Грабителят e криминално проявен и осъждан през април т. г. на пробация. Задържан е в полицейското управление.


Пострадалият Йордан Й. е с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство по описа на Първо РУ на МВР.