Най-надупчената улица, по която минавам

Без цензура

16-01-2010, 17:22

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Оповавайки се на личните си преживявания и стотиците сигнали, получени от приятели и читатели, сплотеният екип на ВарнаУтре реши да обяви конкурс "Най-надупчената улица, по която минавам".

След като Варна тази година отстъпи само с 1 точка първенството за най-добър град за живеене на столицата, ние решихме, че все в нещо трябва да сме най. В дните след фаталните за асфалта в морската столица валежи обявихме, че Варна е най-добрият град за... офроуд. Сега общината позакърпи малко ямите по централните булеварди, но шофиранито по всички останали улици в града си е направо екстремно изживяване.

След ожесточен спор определихме топ 5 сред претендентите за титлата "Най-надупчената улица, по която минавам".


Лауреатът ще определим, след като чуем и прочетем и вашите предложения и мнения. Ако искате да се включите в нашия конкурс - винаги сте добре дошли.


Пишете ни и изпращайте снимки на адрес [email protected]

или пишете коментари направо тук.


Ето и първите предложения:

1

Безспорен кандидат за титлата е ул. "Студентска" в частта от 11-и до края на 13-и блок. Няма никакъв вариант дори мотоциклет да не пропадне в огромните зеещи кратери по улицата. Хората от блоковете събират в момента подписка до кмета с молба някой да обърне внимание на улицата. "Преди години поне предизборно запълваха дупките по нашата улица, а през последните 7-8 години и това не се случва", твърдят потърпевши. Същото е състоянието на пресечната й улица "Неделчо Кайков", в сравнение с която швейцарското сирене прилича на огледална повърхност.


2

Другото ни предложение е ул. "Брегалница". Тя е основна връзка между бул. "Левски" и Окръжна болница. Движението по нея винаги е много натоварено и много трудно заради огромните дупки. Някои от тях достигат до половин метър, а заобикалянето им е невъзможно, защото улицата е тясна и от едната страна постоянно има паркирани автомобили.
{vsig}TRAFIK/2010-01-16-Dupki-Bregalnica{/vsig}

3

Улица "Никола Козлевич" не е чак толкова натоварена, но при нея съотношението асфалт-дупки е 90 към 10 в полза за дупките. Малкото асфалт, останал на някои места, носталгично напомня за добрите стари времена, когато из града се караше спокойно, без да се страхуваш за джантите на автомобила си.

{vsig}TRAFIK/2010-01-16-Dupki-Kaikov{/vsig}


4

И последна от нас, но не на последно място, е ул. "Кракра", която заради ремонта на ул. "Девня" в момента не се нуждае от кърпене, а от основно преасфалтиране.

5

В този дух вероятно неремонтираният участък на "Девня" изобщо не трябва да се споменава. Това е улицата, която след време ще влезе в учебниците по право. Най-много дела за пропаднали в дупки автомобили общината е загубила от ямите именно по "Девня". Поредната жертва ще видите на третата снимка - спукана гума и изкривени джанти току-що бяха сменили потърпевшите, които, виждайки екипа ни, нададоха вой като пожарникарска сирена, за да привлекат вниманието на фотографа.

{vsig}TRAFIK/2010-01-16-Dupki-Devnia{/vsig}