Минитехника атакува снега в малките улички, утре ще стане ясно дали ще се учи в понеделник

Архив Варна

23-01-2010, 17:03

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Според метеорологичната прогноза предстои постепенно спиране на снеговалежа, а също и на вятъра. Температурите, обаче, ще се установят трайно ниски. Поради това, решението дали понеделник ще бъде учебен ден за децата, ще бъде взето утре - неделя (24 януари), съобщиха от кризисния щаб на община Варна.

Електрическите аварии в града са отстранени, като в момента продължава отстраняването на единични проблеми по адреси на граждани. Краткотрайното спиране на водата във Виница е било във връзка с авария, която вече е отстранена.


Бърза помощ е обслужила 25 адреса. Детските кухни са заредени и храната за бебетата е разнесена във всички разливочни пунктове. За периода през последните 7-10 дни, 27 бездомници са настанени в СУПЗ “Анастасия д-р Железкова”.


Създадена е организация за разнасянето в понеделник на топлата храна за хората, ползващи Домашния социален патронаж.

С помощта на техника на “Инжстройинженеринг” двама души от село Каменар са били откарани за хемодиализа. Същата техника в момента се опитва да освободи от снежните преспи и буса, който е натоварен с хляб за същото село. Очаква се - след няколкото опита, да бъде “пробит” пътя Варна-Въглен, като разчистването му да започне тази нощ, след спиране на бурния вятър в района.

Днес кметът Йорданов разговаря лично с кметовете на всички населени места в състава на община Варна. Те съобщиха, че - с изключение на посочените проблеми в Каменар, нямат затруднения с придвижването, с тока, с водата и със снабдяването с хранителни стоки.

Днес, през деня, поради затворения път към Въглен, сметопочистващите фирми са обработвали подлези и спирки и са натоварили камионите, които са готови да тръгнат на керван - веднага, след като пътят към сметището бъде открит. В момента се създава организацията и за прилагането на модела от бедственото положение през февруари 2005 година - специализирана малка техника да навлезе масирано в междублоковите улици и алеи. За това обаче е необходима и помощта на гражданите - паркираните безразборно автомобили да бъдат преместени на места, където няма да препятстват работата на снегопочистващата техника.


Определени са и местата за депониране на снежните маси, извозени от улици и тротоари - буни 101 - 104 и терен на територията на Пристанище Варна.