Студът блокира стоматологията

Архив Варна

26-01-2010, 08:36

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Рекордно ниските температури през последните дни създават огромни проблеми в работата на стоматологията, съобщи управителят на общинското здравно заведение д-р Слава Даковска.


Днес сутринта замръзнаха машините на спешния кабинет. Такива затруднения има ежедневно и с други стоматологични машини, тъй като те работят с вода, която замръзва, както и маслената течност в тях, обясни д-р Даковска. Работим като на пожар, непрекъснато размразяваме машини. Пациенти, обаче не връщаме, а ги обслужваме в кабинети, които в момента работят, обясни тя.


В осеметажната сграда денталните медици ползват ниското тяло от два етажа, като на първия са детските специалисти, а на втория – администрацията. На част от третия етаж е рентгена, а хирурзите са на четвъртия етаж. Те се отопляват с парно на ток и с климатици. Парното е преустроено, тъй като големият котел за нафта е предназначен да отоплява цялата сграда и тъй като сега там има и други обитатели, парното е на ток и работи само за стоматолозите. Самата сграда е с големи стъклени фасади, а дограмата не е сменена навсякъде, което още повече усложнява обстановката.