Кийт Ричардс спря алкохола

Варна Лайф

26-01-2010, 09:41

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Китаристът на "Ролинг Стоунс" Кийт Ричардс приключи пиенето, пише британския The Sun. Според един от приятелите на музиканта, Ричардс се е въздържал от употреба на алкохол през последните четири месеца.

Няма гаранция, че 66-годишният Ричардс няма да се върне към употреба на алкохол в бъдеще, но засега той не ще да окосне алкохол. До това решение музикантът е подтикнат от пример на друг член на "Ролинг Стоунс" - Рони Ууд. Според Ричардс "Рони извади живота си извън релси" благодарение на алкохола. През есента на 2009 г 62-годишният Рони Ууд се разведена жена си по бързата процедура, разделяйки се с 6,3 милиона паунда. Причина за развода беше дълга афера с руско момиче - Екатерина Иванова. Бившата съпруга на музиканта Джо определи новите любовни отношения като алкохолни. Скоро след развода на Ууд Катя Иванова скъса с него, а по-късно заяви в интервю, че никога няма да се влюбва в мъже, които страдат от алкохолна зависимост. 

Кийт Ричардс много пъти е заявявал, че никога няма да спре да пие, въпреки съветите на лекарите. През 2006 г. музикантът получи травма на главата при падане от палма по време на почивка във Фиджи. Това отложи няколко концерта от световното турне на групата. След това имаше съобщения в медиите, че лекарите попитали рокаджията дали няма да завещае на науката органите си. Лекарите искали да установят чрез изследвания как Ричардс може да живее на тази възраст, въпреки употребата на алкохол и наркотици. Засега на това е сложен край.