Столичанин краде билети на AC/DC, за да покрие борчове

Архив Варна

26-01-2010, 10:44

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

24-годишен столичанин беше задържан за четири въоръжени грабежа, извършени в рамките на няколко часа в София. Най-големият му удар е 10 билета за концерта на AC/DC на стойно 1200 лв., казаха от пресцентъра на МВР. При задържането му И.Ш., който търгува на дребно с хранителни добавки, признал пред разследващите, че е отчаян, защото дължи около 30 000 лева на различни хора и банки. Затова преди две седмици взел решение да събере сумата чрез грабежи. Планът му обаче се провалил още в началото.


Вчера към 16 часа мъжът влязъл в офис на фирма на ул. "Оборище", където се продават билети за предстоящите концерти на Елтън Джон и AC/DC. Без никакви приказки той насочил към продавачката пистолет, бързо грабнал 10 билета и хукнал. След обира жената се развикала за помощ. Служител на КАТ-СДВР, който бил наблизо, подгонил извършителя и след кратко преследване го задържал, въпреки че той оказал съпротива и дори стрелял с газовия си пистолет.


След като бил отведен в столичното Пето РУМВР се оказало, че неизвестният досега на полицията младеж е автор на още три грабежа, извършени в същия ден. По един и същи начин, след заплаха с пистолет, към 11 часа той задигнал оборота и различни дрехи от магазин за облекла, час и половина по-късно взел 45 лева от аптека, около 15 часа отнел 180 лева и дрехи от друг магазин. Мъжът е автор и на въоръжен грабеж, извършен на19 януари, когато към 22.45 часа от магазин за хранителни стоки взел 500 лева от касата. При претърсване в дома и автомобила му са открити и иззети част от взетите вещи, както и пистолетът и дрехите, с които е бил при извършване на престъпленията.


Срещу крадеца е образувано предварително производство. Засега той е задържан за 72 часа.