Сляха дървената ваканция със срочната!

Мисия Варна

26-01-2010, 15:19

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Дървената ваканция плавно ще прелее в тази между първи и втори срок, реши кризисният щаб преди малко.  Кметът отпуска сряда и четвъртък заради леда по тротоарите и студа, а петъкът беше обявен за почивен ден още в началото на учебната година заради раздаването на бележниците. Така децата ще са на училище чак в понеделник!

"На 1 февруари 2010 г. се възстановяват учебните занятия във всички училища на територията на Община Варна", гласи съобщението на общинската администрация. Решението за удължаване на ваканцията било взето след като в заседанието на кризисния щаб на община Варна участвали и  представители на областния инспекторат, и директори на варненски училища. То е мотивирано от  факта, че "продължителните ниски температури не позволяват надежно отопляне на класните стаи утре. Т. е. - под въпрос е достигането на задължителните 18 градуса в учебните помещения. Второ, очакваните утрешни температури, придружени с умерен по сила студен вятър, ще създават усещане за поне - 12, -15 градуса". 

            Във връзка с “оформянето” на срочните оценки на учениците - при необходимост, педагогическият съвет на всяко училище ще вземе конкретно решение за реда и начина, по който срокът ще бъде удължен, се казва още в кметското съобщение.