България чака гости от цял свят, ще им презентира игрищата си за голф

Туризъм

18-02-2010, 17:53

Снимка:

СНИМКА: МЕЖДУНАРОДЕН КОЛЕЖ

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

30 голф-туроператори и журналисти от цял свят ще посетят българските голф клубове и курорти през април тази година, научи ВарнаУтре от Румен Тодоров, член на Световната асоциация на голф журналистите IGTWA в Лондон и преподавател по голф във Висше училище Международен колеж.


ВИП гостите ще голфират на български игрища, направени от световни дизайнери като Гари Плеър, Йън Уснам, Питър Харадайн и Джак Никлаус.


"За пръв път толкова колеги от  Световната асоциация на голф-туроператорите IAGTO и пишещи за голф туризъм журналисти от чужбина ще видят и стъпят на игрища от световна класа в нашата страна", казва Румен Тодоров.


Силно преимущество за развитие на голф туризма у нас, според специалистите, са природните дадености и културно-историческото наследство.


Интересът към голф туризма у нас е нарастнал значително след откриване на нови голф игрища и участието на български голф курорти и туроператори на специализираните борси в Марбея и Малага. Българските голф туроператори организират тези посещения за чуждестранните си колеги от асоциацията IAGTO и журналисти през април, за да представят най-доброто от голфа у нас. Български студенти пък работят на престижни голф  турнири на Професионалната голф асоциация в САЩ и от Европа.


Към всяка нова голф дестинация, каквато се очертава България в следващите години, се насочва   вниманието на голфъри от близо и далече. Поддържането на постоянно високо ниво на обслужване от посрещане до изпращане на голф туристите утвърждава имиджа и привлекателността на всеки нов голф курорт и игрище.


Практиките на студенти от Висше училище Международен колеж в голф клубове и курорти с голф игрища в САЩ, Великобритания, Ирландия, на Карибските острови и другаде, дават възможност на младите българи да черпят опит от водещи в голф туризма фирми. В скоро време те ще прилагат наученото и в популяризиране на България като привлекателна голф дестинация.