Не ходете в планините, обявена е висока степен на лавинна опасност

Туризъм

27-02-2010, 09:57

Автор:

varnautre

Всичко от Автора


Лавинна опасност от най-висока степен застрашава туристите във високи части на планините. Услонията за туризъм са много лоши, превалява сняг, а в по- опасност по високите части е от най-висока степен.

На Черни връх на Витоша има обилен снеговалеж и духа силен вятър, минималните температури са минус 7°, а максималните минус 4°. В района на хижа „Алеко" натрупаната снежна покривка е 75 сантиметра, времето е ясно.

В Рила на връх Мусала температурата е минус 7 градуса, вятърът е умерен има и мъгла. В района на Боровец температурата е един градус. Натрупаната снежна покривка е 45 сантиметра.


В Банско температурата е 3 градуса. Времето е облачно. В района на Рожен температурата е минус 1 градус, духа слаб вятър и има мъгла. На връх Снежанка температурата е минус 2 градуса, вятърът е умерен. Снежната покривка достига 165 сантиметра. Времето е облачно.

На връх Ботев в Стара планина минималната температура е минус 7 градуса, а максималната минус 5, вятърът е умерен и има мъгла.


И през двата почивни дни ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа умерен северозападен вятър, а максималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса. В часовете след обяд валежите ще започнат да спират, първо в западните части от страната.

В неделя облачността ще се разкъса, вятърът ще отслабне, максималните температури слабо ще се повишат.