София Филм Фест - киното потича в цяла България

Варна Лайф

05-03-2010, 12:06

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Напук на кризата и на позатихналия интерес към развлечение в България 14-ия международен филмов фестивал в София отваря врати.

Това ще стане днес в 19.30 часа. Обемът на продукциите не само че не е намален, но е и засилен - над сто игрални филма, петдесет документални и тридесет късометражни ще бъдат представени от организаторите. Фестивалът ще се открие с българска премиера - филмът "Зад кадър" на режисьора Светослав Овчаров. Общо за целия празничен кино маратон ще бъдат представени деветнайсет български филма, създадени след пролетта на 2009 г. Освен "Зад кадър" с премиери са още три. По традиция до сега прожекции в рамките на фестивала имаше в София, Пловдив и Бургас. Този път лентите ще гостуват в Стара Загора, Благоевград, Сливен, Габрово, Хасково и други.


За своята 13-годишна история София Филм Фест се превърна във водещото международно киносъбитие на България.  Започнал като тематичен мюзик фест, преминавайки през 13-те си издания, СФФ вече е събитие със сериозни заявки пред най-взискателните зрители, защото представя актуалните тенденции в световното кино и най-новото от българското кино пред света. 


За последно е предвидена гала прожекция на филма "Анна Каренина" на режисьора Сергей Соловьов.