Писатели дебютанти се стягат за 38-то издание на Южна пролет

Варна Лайф

08-03-2010, 13:53

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

От 21-ви до 23-ти април в Хасково ще се проведе 38-то издание на националния литературен конкурс "Южна пролет".

Кандидат лауреатите могат да изпращат книгите си в дирекция "Образование, култура, младежки дейности и спорт" в община Хасково най-късно до 1-ви април.  Изискването е те да не са на повече от 40 години и произведенията им да са издадени от 01.01.2009 година до 30.03.2010 година.


Община Хасково връчва четири награди със званието "Лауреат", заедно с бронзова статуетка "Пегас", както и парични награди от 1000 лева. Разделите са четири: Поезия, Проза, Литературна критика и литературна история, Филмов сценарий.


След като ВарнаУтре ви съобщи за закрития конкурс "Роман на годината" и на фона на световна и икономическа криза, от Община Хасково продължават традицията да търсят талантливото младо перо. Както и в предишни издания, участниците могат да бъдат спокойни за пребиваването си в града - разходите по престоя е за сметка на организаторите. Към това трябва да се прибави и наситените с различни мероприятия дни по време на самия конкурс. Много от младите автори, минали през "Южна пролет", си тръгват, ако не с награда и премия, то с добри чувства и обогатени с нови приятели.


Бившият ректор на Софийския университет проф. д-р Боян Биолчев отново ще журира дебютантите.