Много интересни неща могат да се случат на тъмно!

Мисия Варна

22-03-2010, 06:01

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

ВарнаУтре.бг приема световната инициатива "Часът на Земята 2010" много сериозно!

А ти?

Време е да се включиш в изключването!

Изгаси осветлението си за един час на 27 март 2010 г. точно в 20:30 ч. Така ще се присъединиш към 1/6 от населението на нашата планета, които подкрепят най-масовата екологична иницитива! Покажи, че си загрижен за нашият единствен дом - Земята!

Ако си мислите, че в часа без светлина ще ви бъде скучно, ето няколко идеи:

Покани приятелите си на вечеря на свещи. Ще бъде забавно и различно!

...Или любимия човек. Тук няма да подсказваме повече :)

Извади всички онези игри, които не си играл от години с приятели. Не, не става дума за Плейстейшън, или някоя друга компютърна, или видеоигра, а за
Монополи, Скрабъл, дори "Не се сърди човече", "Дама", Шах, карти, каквото обичате да играете. Ще си спомните колко е забавно и никога няма да стане старомодно. Освен това е разнообразие в съботната вечер, едва ли сте играли скоро.

Разходи се в тъмното. Легни. Погледи нагоре. От всичко, което виждаш, единственото нещо, което е наш дом е това, на което си легнал. Грижи се за него!

Направи нещо артистично! Рисувай със светлина! Виж тук, колко е забавно красиво! »
Ето ви упътване стъпка по стъпка как става (на английски) »

Вървете на къмпинг с приятели! Посмейте се, погледайте звездите, порадвайте се на тишината, извън града.

Имате деца? Тогава отидете с тях! Разпънете палатката и разказвайте на децата фантастичните истории за времената, когато е нямало изкуствено осветление...ще им е трудно да повярват! Може да продължите с истории за вашето детство, когато не е имало мобилни телефони, кабелна телевзия, компютри и интернет. Ако се опитате да им разкажете за лентовите фотоапарати, които нямат дисплей и за проявяването на снимки на хартия, това вероятно ще им прозвучи, като научна фантастика. Със сигурност ще е забавно и за вас и за тях.

Играйте на криеница! Ще си припомните детството. Предизвикателство е, че ще е на тъмно, но може да включите фенерчета например! Тук може да си направите виртуален фенер »

Подремни си. Защо не?

Хей, щом са изгасени лампите, може да се възползваш и да смениш всички стари електрически крушки с новите енергоспестяващи! Те са по-скъпи, но са икономични и по-издържливи. Освен това помагаш на своята планета! A нали си един от нас - загрижените за нея!

А защо не изядеш всичкия сладолед от фризера си! Ако си истински ентусиаст и си изключил абсолютно всички електрически уреди, така или иначе той ще се разстопи! Какво по-добро извинение от това?!

Ако вашият град се включи в кампанията, излезте вън, за да отбележите "Часът на Земята 2010" със съгражданите си. На тази интерактивна карта » можете да видите всички страни по света, които ще покажат загриженост към Земята.

А тук » можете да видите списъка с градове в България, които ще отбележат празника за планетата. Засега са потвърдили 28 града. Варна не е сред тях, но от WWF - България - организатори на събитието ни информираха, че в момента водят преговори с Общината.

Има още много забавни неща, които можете да направите по време на "Часът на Земята"! Дайте своите идеи!

Най-интересните предложения (които са прилични за публикуване :), може да изпратите на [email protected] и моментално ще ги видят всички читатели на нашия сайт, както и на организаторите на инициатвата и те ще бъдат включени в предложенията тук »


Това може да ви вдъхнови! » При нас подейства!

ВарнаУтре предлага на всички, които искат да се включат, но не им се стои вкъщи на тъмно, да дойдат в 8 вечерта на Слънчевата площадка (амфитеатъра под Пантеона). Ние лично ще си носим свещи, факли и, каквито се сетим дотогава, алтернативни източници на светлина. Също смятаме да си вземем всички налични музикални инструменти, както и всички познати и приятели с такива. Подробности за събитието »

Следете сайта за повече информация за заведенията, клубовете и организациите, които ще подкрепят "Часът на Земята"!

Изключи светлината! Включи се!