Аз съм от Почивка много бой съм ял. Аз съм рапър и съм бял

Варна Лайф

22-03-2010, 09:11

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

GP, или Гошо от Почивка ("Пеша от нас до центъра и ти излиза пришка") прослави Варна и "най-якия" си квартал. "Tам живях 5 години, добре се чувствах. Там има много жени в общежитията, има и гимназии. Пълно с женско е!" (govorilnq.net). 

Текстовете му са забавни, музиката не особено професионална, но това прави изкуството му още по-интересно и автентично. Джи Пи си има собствен музикален лейбъл, наречен Zmey Records. Прави музиката си сам, единствено с помощта на приятелите си Нейко (Змея - "Змей Рекърдс" - всичко си има обяснение), Ицо и Кошутата, но винаги е искал да запише парче с друг рапър, а харесва и Ирина Флорин.

Джи Пи завършва средно образование в Техникума по горско стопанство и дървообработване „В. Коларов“ във Варна. Казва, че не е нужно да имаш специално музикално образование, за да си успял рапър в България: "Не, само трябва да имаш много желание и талант." Талантът винаги е противоречиво оценен, както на най-великите творци, така и на най-бездарните. Важното е, че Гошо е доста известен и се слуша много в интернет пространството, къде от любопитство, къде, за да се позабавляваме, къде, защото наистина оценяваме музиката му.

Желание Джи Пи има, пуска рапа си за безплатно теглене от интернет. Официалният му сайт подканва да си свалим четвъртия му албум - "Ако Сърцето Не Казва, Лицето Показва" - "Не пилей време, кликни тук » и издивей като калмук!"
Интересните му битови рими забавляват българите по цял свят. Без да се превъзнася излишно за пари, коли, оръжия и гангстерски истории, което е някак смешно за български хип-хоп, той не страда от липса на самочувствие "Пея от девет години, следя и твоите изяви/май забрави, от къде тръгна рапа във светът/Доктор Дре, Айс Кюб - всичките накуп/Айс Ти - сега наред е Джи Пи".
Наскоро Гошо разкри самоличността си и така част от легендарността му се изгуби, но пък засега няма нито едно телевизионно интервю.

Роден е през 1982 г., а  от 2001 г. живее с родителите си в испанския град Малага, където доскоро е работил в строителна фирма, но сега е безработен и е на помощи от държавата. Истински underground рапър - прави музиката си за изкуството, не за печалба. GP става популярен през 2002 - 2003 г. година, с успеха на дебютната си тава "Почивка" от 2001 г. Тогава е в Испания и разбира, че е известен много по-късно. След петгодишно затишие през март 2006 г. Джи Пи издава втора компилация, озаглавена „Project Return“ (Проект завръщане). Съдържа 13 нови песни, като по това време стартира и официалният му сайт. В началото на 2008 г. Джи Пи издава третия си албум с 21 парчета и заглавие „Изтокът успя на юг“, който представлява смесица от лирични и вулгарни рими на испански и български език. В някои от изпълненията се включва и MC Pingy от Костинброд. "Ами Изтокът е моята част - Варна, Почивка. А Югът е Малага", казва джи Пи в интервю за stroeja.com. В края на 2008 година излиза и албумът му „Ако сърцето не казва, лицето показва“ с 19 нови композиции. През ноември 2009 пуска петия си албум „New Generation“ също с 19 нови песни.

Текстовете му са натурални и без цензура, като темите му са най-разнообразни. Има препратки към врагове, или приятели от други квартали на Варна - Възраждане, Кайсиева и т.н. Герои на новия албум са Венци, Мухата, Андрейката (от Испания му е грейката), Боян, ДиДжей Нейко - Змея, Марчо, духа на 2пака. И разбира се вечната, легендарната Живка. "Живке, тебе "к***о" те наричам. Ти малко си дебела. Ходиш кат` газела.", "Обичам аз Почивка , да правя секс със Живка", "Живке, ще те нареждам винаги аз, докато не се слеем в едно цяло у вас! Това беше от мене, чу ли ме, плешиво теме?" Живка е била негова съученичка, която не е била особено привлекатена, както личи от текстовете, но пък е послужила за голямо вдъхновение на варненския рапър. Нейното име присъства в почти всяка песен. "Жоро няма да те рита - той е на върха/и аверката космата има косми на краката/със къдрава коса от Възраждане е тя./Тъпата свиня има сланина на гърба./Това е от нашата бригада, аз работя в Корморана/Шунка, наденица и суджук - Жоро е пак тук, чу ли ме боклук?".

Повечето текстове са доста интересни, може да ги преглеждаш тук »
Имаме добра новина за фенките на рапъра - той е необвързан! Каква е идеалната жена за Гошо - критериите не са чак толкова завишени. "Идеалът ми за жена е да се облича секси и да ми говори мръсотийки, когато сме насаме...требва да има чувство за хумор. Много умна…не знам, ма да не е тъпа", казва в скайп интервю за govorilnq.net.

GP си има фен страница във Фейсбук - GP (AKA Gosho ot Pochivka) с над 1500 фена и фен-група в социалната мрежа - GP a.k.a Гошо от Почивка фен клуб, с 650 фенове.

Най-култова си остава песента "Почивка", която го направи известен него и квартала му: "Аз съм от Почивка - най-готиния квартал/Елате в нашия квартал/Аз съм от Почивка много бой съм ял/аз съм рапър и съм бял...В Почивка живеят само баровци с готини жени и лъскави коли/аз не съм от тях сещаш се нали?". Вижте и видеото му, заснето с телефон »

Гошо е уникален и самороден талант. За тези 9 години, в които е на ъндърграунд хип-хоп сцената, са се появили много негови подражатели, но никой не е достигнал неговата популярност. Oт Mp3.bg разкриват, че албумите на GP са едни от най-теглените и актуални продукти, което е показателно за нишата, която Гошо от Почивка от години владее. Ние му желаем успех и чакаме концерт в родния град!