Георги Лозанов и София Владимирова са новите членове на СЕМ

Варна Лайф

01-04-2010, 08:50

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Медийният експерт и преподавател по журналистика в СУ и НБУ проф. Георги Лозанов и София Владимирова - пресаташе на ексминистър Желева, бяха избрани за членове на Съвета за електронни медии по предложение на ГЕРБ. 

Те ще заменят в СЕМ Райна Николова и Мая Вапцарова, чиито мандати изтекоха на 29 януари.

Георги Лозанов бе избран със 144 гласа „за” и 12 „въздържали се”, а София Владимирова със 113 гласа „за”, 12 гласа „против” и 35 „въздържал се”. 
Владимирова е директор на Дирекция "Информация и комуникация" в Министерство на външните работи, назначена по времето на бившия външен министър и провалил се кандидат за еврокомисар Румяна Желева.
Кандидатурата на Мая Вапцарова бе отхвърлена с 51 гласа „за”, 25 гласа „против”, 87 гласа „въздържал се”. Веднага след гласуването Лютви Местан от ДПС поиска прегласуване. По думите му, кандидатурата на Мая Вапцарова е чисто формална от страна на ДПС, тъй като тя винаги се е водила от моралната си съвест, а не е подкрепяла ДПС. Според Местан, Вапцарова е надпартийна личност. 
При прегласуването кандидатурата на Мая Вапцарова бе отново отхвърлена с 52 гласа „за”, 33 гласа „против” и 77 гласа „въздържал се”.