Черно море 1948 громи Дръзки-Дражев

Мисия Варна

28-05-2010, 15:57

Снимка:

Виолета Рускова © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Преди началото на мачовете във Варна Черно море'48 е на чело в класирането с равен брой точки със столичните отбори, но с по-добра голова разлика

Тимът по водна топка Черно море'48 победи с разгромното 23:5 съгражданите си от Дръзки-Дражев в първи мач от финалната четворка за държавно първенство.

По регламент след изиграване на турнира във Варна първите два отбора в класирането ще играят за шампионската титла във формат до две победи от три срещи. Освен двата варненски отбора участие в турнира вземат тимовете на Славия и ЦСКА. Преди началото на мачовете във Варна Черно море'48 е на чело в класирането с равен брой точки със столичните отбори, но с по-добра голова разлика. Дръзки-Дражев е четвърти без спечелена точка.

Днешният двубой не предложи никакви емоции на около 100-те фенове на басейн "Юлиян Русев". Още от самото начало "моряците" поведоха убедително с 4:0 и въпреки лекото отпускане в края на първата част, не оставиха никакви съмнения в класата си и на полувремето водеха с убийственото 12:2.

В началото на третата четвърт Владимир Христов вкара два гола за Дръзки-Дражев, но силите на отбора стигнаха дотук. Черно море'48 вкара нови 6 безответни гола за 18:4. В последната четвърт в басейна не се промени нищо и при 23:5 прозвуча финалната сирена. Най-много голове за победителите отбелязаха Калоян Костадинов и Мирослав Иванов по 5. Успехът бе изгледан от наставника на футболния отбор на Черно море Велизар Попов и неговата съпруга.

По-късно днес е мачът между ЦСКА и Славия. Утре двата варненски отбора играят от 18 и 19 часа, а мачовете в неделя са от 10 и 11. Финалите за определяне на държавния шампион и носителите на бронзови медали са насрочени за 9, 11 и евентуално 13 юни.