Пак спряха тока на Южното Черноморие

Туризъм

16-08-2010, 06:32

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Тази сутрин част от Южното Черноморие отново осъмна на тъмно, съобщава БНТ.

Поради неизвестни до този момент причини отново са възникнали проблеми с електричеството.

И в момента в Созопол няма електрозахранване. За кратко тази сутрин е спряно електричеството в Черноморец. Кметът на курортното селище Добри Добрев съобщи, че токът е спрял към 05.00 часа тази сутрин, но електроподаването е било възстановено само за 15 минути.

Той допълни, че край Черноморец има изградена нова електрическа подстанция и затова проблеми с електрозахранването няма.

От Националната електрическа компания съобщиха, че няма да има режим на тока, с какъвто бяха заплашени туристите след зачестилите през последните седмици аварии в курортните селища.

Изпълнителният директор Красимир Първанов определи информацията, че ще има режим на тока като „спекулации и психоза". По думите му в „Слънчев бряг" е концентрирано потреблението на ток в часовия пояс от 18.45 до 21.45 часа. В тази връзка от НЕК са разговаряли със Съюза на хотелиерите в България и със Съюза на собствениците на хотели в "Слънчев бряг" в най-натоварения часови пояс да се намали потреблението на ток, като се намали климатизацията и осветлението.