Охлюви от Троянско с шотландска мастика? Може! При Йонко

Архив Варна

25-08-2010, 14:08

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Предлагам да започнем с охлюви от Троянския регион, поднесени с чесново масло, шотландска мастика и топло хлебче.

Но преди това непременно ще опитаме кубчетата от желирана супа от 3 вида гъби, сос от синьо сирене и мащерка. За основно ще се спрем на глазирано патешко филе, поднесено с пюре от кореноплодни и портокалов къри сос. За десерт...

Написването на тази статия можеше да приключи съвсем бързо и лесно с изброяването на още десетки блюда, които няма къде другаде във Варна да ви сервират. Но пък така четенето й щеше да се превърне в непосилно изпитание, особено за изгладнелия на работното място фен на ВарнаУтре.бг. Довечера (сряда, 25 август) врати отваря Yonko's Family Restaurant.
{gallery}Afish/2010-08-25-rest{/gallery}
В главната роля при свещенодействията в кухнята е Йонко Дяков (доскоро готвач на друга култова варненска кръчма, любимо място на министри и звезди от всякаква величина).

Още малко клюки: пастата, която се сервира в Yonko's Family Restaurant, се замесва, точи и реже минути преди да ви я сервират с някой от уникалните сосове в менюто. Теринът е от заек, пилешко филе и чедър, а сьомгата, ах, сьомгата - е домашно маринована.

А колкото до десертите, до които милостиво спряхме преди малко, опитайте селекцията от домашни сладоледи и сорбета, приготвени без консерванти.