Уволненият шеф на Терапията отказал да е кандидат за кмет на ДСБ

Мисия Варна

25-09-2010, 09:29

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Уволненият шеф на Университетска болница проф. Красимир Иванов е отказал оферта на ДСБ да бъде техен кандидат за кмет на Варна.

Това заяви лидерът на партията и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов днес в морската столица. „Проф. Иванов не е бил кандидат на ДСБ, но с него бяха водени сондажни разговори. Той обаче отказа поради опасения, че ще бъде атакуван, като шеф на болницата“, разясни Костов. И подчерта, че директорът на Терапията всъщност е очаквал това, което вече му се случи.

Припомняме, че проф. Иванов беше освободен от директорския пост. Формалната причина е, че не съобщил на полицията, че в здравното заведение е приет пациент с огнестрелна рана. Костов разясни, че е разговарял по случая както със здравния министър, така и с вътрешния Цветан Цветанов. В техния доклад за случката в болницата името на проф. Иванов присъствало сам веднъж. „Проверката не е установила нищо уличаващо срещу него. В разговора с Цветанов не можах да разбера откъде идва тази агресивност срещу него. Не получих адекватно обяснение, защо проф. Иванов е уволнен. Очевидно са постъпили несправедливо с него“, подчерта още Костов.

Той коментира и състоянието на здравната система, като според него тя е олицетворение на хаоса. Това пък води до упадане на морала на лекарите в болничното здравеопазване. „те не могат да останат верни на Хипократовата клетва, което проваля цялата система и тя спира да функционира. Но ние няма да подкрепим вота на недоверие на БСП, защото вината за лошото състояние на здравеопазването е в управлението на тройната коалиция и на НДС и ДПС преди тях. Те не продължиха започнатите от нас реформи“, коментира Костов.