11 ноември: Гъбки с кайма на фурна

Архив Варна

10-11-2010, 12:09

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Задават се пости и сега са последните дни, когато ни е позволено месото.

Предлагаме ви една бърза и вкусна рецепта, която със сигурност ще ви стане любима, когато видите колко лесно се проготвя.

Продукти:

300 гр по-едри гъби
150 гр кайма смес
1/2 глава лук
сол, чубрица, кимион, черен пипер и други подправки
100 г кашкавал
олио

Приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и се пържи в мазнината до златисто.

Към него се добавя каймата, пънчетата от гъбите, нарязани на ситно, подправките и всичко се пържи докато стане готово.

Гъбките се пълнят с получената смес, поръсват се с настърган кашкавал и се пекат в силно загрята фурна, докато кашкавалът придобие лека хрупкава коричка.

Консумира се топло, в приятна компания!