Избрани Новини
11 ноември: Гъбки с кайма на фурна
Задават се пости и сега са последните дни, когато ни е позволено месото.
Предлагаме ви една бърза и вкусна рецепта, която със сигурност ще ви стане любима, когато видите колко лесно се проготвя.
Продукти:
300 гр по-едри гъби
150 гр кайма смес
1/2 глава лук
сол, чубрица, кимион, черен пипер и други подправки
100 г кашкавал
олио
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се пържи в мазнината до златисто.
Към него се добавя каймата, пънчетата от гъбите, нарязани на ситно, подправките и всичко се пържи докато стане готово.
Гъбките се пълнят с получената смес, поръсват се с настърган кашкавал и се пекат в силно загрята фурна, докато кашкавалът придобие лека хрупкава коричка.
Консумира се топло, в приятна компания!
Топ Новини