Избрани Новини
15 ноември: Паниран патладжан със сметанов сос
Продукти
3 патладжана
1 голяма кофичка сметана за готвене
200 г сирене
100 мл майонеза
2 стръка копър
сол, черен пипер, къри, олио
За панировката:
2яйца
брашно
галета
домати, магданоз и маслини - за гарниране
Приготвяне:
Патладжаните се режат на кръгове, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят от горчивия сок.
Изплакват се, подсушават се и се пържат, като се овалват последователно в брашно, яйца и галета.
Панираните патладжани се поднасят със сос, приготвен от майонезата, разбита със сметаната, натрошеното сирене и подправките на вкус.
Гарнират се с резени домати, стрък магданоз и маслини.
Много е вкусно, нали?