15 ноември: Паниран патладжан със сметанов сос

Архив Варна

14-11-2010, 12:47

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Продукти

3 патладжана
1 голяма кофичка сметана за готвене
200 г сирене
100 мл майонеза
2 стръка копър
сол, черен пипер, къри, олио

За панировката:
2яйца
брашно
галета

домати, магданоз и маслини - за гарниране

Приготвяне:

Патладжаните се режат на кръгове, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят от горчивия сок.

Изплакват се, подсушават се и се пържат, като се овалват последователно в брашно, яйца и галета.

Панираните патладжани се поднасят със сос, приготвен от майонезата, разбита със сметаната, натрошеното сирене и подправките на вкус.

Гарнират се с резени домати, стрък магданоз и маслини.

Много е вкусно, нали?