Избрани Новини
29 ноември: Мусака с кашкавалена заливка
Нетрадиционна рецепта за мусака, за тези, които не обичат заливката
Продукти:
8 големи картофа
500 г кайма
1 голяма глава лук
200 г кашкавал
олио
чубрица, черен пипер, сол, червен пипер, кимион - всичко на вкус
пресен магданоз - по желание
Приготвяне:
Запържваме лука в малко олио. Към него добавяме овкусената кайма с всички подправки, на вкус.
Запържваме заедно всичко до полуготово състояние.
В същото време, слагаме обелените и нарязяни на кубчета картофи в тавичка със 100 мл вода и 2 супени лъжици олио.
В предварително загрята фурна ги печем около 20 мин, докато пържим каймата с лука.
Смесваме каймата с картофите и слагаме обратно във фурната.
Печем на 250 градуса около 30 мин.
Настъргваме кашкавала на ренде и посипваме обилно върху картофите с каймата.
Печем докато кашкавалът получи златист цвят.
Преди поднасяне може да поръсим със ситно нарязан пресен магданоз, а отстрани в чинията да сложите кисело мляко.