29 ноември: Мусака с кашкавалена заливка

Архив Варна

28-11-2010, 00:17

Автор:

ХРИСТИНА ХРИСТОВА

Всичко от Автора

Нетрадиционна рецепта за мусака, за тези, които не обичат заливката

Продукти:

8 големи картофа
500 г кайма
1 голяма глава лук
200 г кашкавал
олио
чубрица, черен пипер, сол, червен пипер, кимион - всичко на вкус
пресен магданоз - по желание

Приготвяне:


Запържваме лука в малко олио. Към него добавяме овкусената кайма с всички подправки, на вкус.

Запържваме заедно всичко до полуготово състояние.

В същото време, слагаме обелените и нарязяни на кубчета картофи в тавичка със 100 мл вода и 2 супени лъжици олио.

В предварително загрята фурна ги печем около 20 мин, докато пържим каймата с лука.

Смесваме каймата с картофите и слагаме обратно във фурната.

Печем на 250 градуса около 30 мин.

Настъргваме кашкавала на ренде и посипваме обилно върху картофите с каймата.

Печем докато кашкавалът получи златист цвят.

Преди поднасяне може да поръсим със ситно нарязан пресен магданоз, а отстрани в чинията да сложите кисело мляко.