Дисципа наказа Зафиров, Емо Луканов води моряците за купата

Треньорът на Черно море ще заплати глоба в размер на 2000 лв., заради изказванията си след мача с Локо (Пд)

Треньорът на Черно море Адалберт Зафиров бе наказан от Дисциплинарната комисия към БФС с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща. Освен това Зафето ще трябва да заплати парична санкция в размер на 2000 лв. Причината според наказателният орган е изказването на наставникът относно съдийството на главният рефер на мача между моряците и Локомотив (Пд), завършил при резултат 1:0 за домакините от Пловдив.

Както е известно Зафиров сподели непосредствено след мача със „смърфовете“, че голяма роля за загубата е изиграл главния съдия Александър Костадинов. Според треньорът Костадинов е бил водещата фигура през цялото второ полувреме. „Беше неадекватен, тенденциозен и слаб съдия. Не знаеше какво отсъжда и какво прави на терена“, коментира тогава Зафиров.

По този начин помощник-треньорът на моряците Емо Луканов ще води отбора срещу Струмска Слава във втория мач от турнира за Купата на България.

Ето какво е записано в сайта на БФС:

За изказвания в средствата за масова информация, след срещата ПФК„Локомотив”Пд –  ПФК„Черно море”, на основание чл.37, ал.1, т.17./2/ буква „Б” и във връзка с чл.27, ал.10, т.5 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2012/2013 г., ДК наказва г-н Адалберт Зафиров – ст.треньор на ПФК„Черно море” с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 2000 лева.