Дянков развързва кесия за разкопки във Варна

Първо идва Дянков, след него Бойко. Държавата плаща за разкопки на Римските терми, Джанавара и Караач Теке

"Ще отпуснем още 6 млн. лв за "Виа Понтика" за Южната част на Черноморието, а най-после и около Варна се организираха. Сега и там започваме работа по четири проекта". Това съобщи финансовият министър Симеон Дянков по време на среща дискусия за проекта "Виа Понтика" в Бургас

Проектите, за които държавата ще отпусне 4 мнл. лева, са  Римските терми, Караач Теке, Джанавара и Бяла. Пари щяло да има и за разкопки на Калиакра. Симеон Дянков пристига във Варна утре за да участва в обществена дискусия на тема: Варна – изграждане на маршрут за културно-исторически туризъм в областта "Виа Понтика II". Форумът е с начален час 11:30 и ще се проведе в пресцентъра на Фестивалния комплекс.  

В събота в морската столица пък пристига премиерът Бойко Борисов заедно с министрите на регионалното развитие и спорта - Лиляна Павлова и Свилен Нейков. Съботната премиерска обиколка започва в 11:30 часа в болница "Св. Анна". След това Борисов и спортния министър ще открият залата за гимнастика, в която са монтирани уреди, купени със 100 000 лева от държавния бюджет това лято. Премиерът държеше лично Йордан Йовчев да демонстрира новите придобивки, но спортистът тогава беше възпрепятстван и откриването се отложи. 

В премиерската програма е включена и среща с ректора на Икономическия университет.