Втора серия от делото за побой над Боян Максимов

В 13.30 часа в Районeн съд е насрочено второ поредно заседание на наказателно дело по обвинение в причиняване на телесна повреда в условия на опасен рецидив.

Подсъдим е А. Фанев, а пострадал е Боян Максимов, който придоби популярност в социалните мрежи със заснемането на спящи полицаи в патрулен автомобил.

Фанев е обвинен в това, че счупил носните кости на Максимов и това довело до постоянно затруднено носно дишане. След възникнал между двамата конфликт по повод силно звучаща музика, подсъдимият нанесъл удар със самоделно направена бухалка в лицето на пострадалия.

Делото се разглежда по общия ред, като в предходното заседание пострадалото лице бе конституирано като частен обвинител, а съдът допусна за съвместно разглеждане в наказателния процес предявения от него граждански иск в размер на 10 000 лв. Днес предстои да бъдат изслушани назначени съдебно психиатрични експертизи.

Пресслужбата припомня, че във Варненски районен съд има и друго образувано наказателно дело, също за телесна повреда, в производството по което Максимов се явява в качеството на подсъдим, а Фанев – на пострадал.