Боксьорите на Черно море с 5 медала в Русе

С три сребърни и два бронзови медала се завърнаха младите надежди на Боксов клуб Черно море на завършилия в Русе турнир за Купа България при юношите младша възраст. Надпреварата бе и 1-ви кръг от ДЛОП. В категория до 60 кг. Йордан Руменов остана в подножието на върха, ставайки жертва на съдийска брадва във финала срещу представителя на домакините Мартин Митков от Локомотив (Русе).

Въпреки че варненецът видимо превъзхождаше своя съперник, след последния гонг реферите присъдиха победа за русенеца с 12-9т. Така продължи порочната практика домакините да получават по едно съдийско рамо. На полуфиналите Митков елиминира и друг боксьор на "Черно море" – Мартин Джинов, който се окичи с бронза. Поражения на финала претърпяха още Раймонд Артахович (70) и Иван Пламенов в категория до 80кг., а с бронз се окичи Асен Демирев при 54-килограмовите.

Общо 9 боксьори на славния варненски клуб излязоха на ринга в крайдунавския град, а наставника Димчо Савов заяви, че доволен от мъжеството и характера, които са показали неговите момчета. Следващото предизвикателство за „моряците“ е 1-вия кръг на ДЛОП и Купа България при най-малките от 9 до 12 април в Пловдив.