Успешно представяне на младите боксьори на Черно море в Добрич

Една от младите надежди на българския бокс – състезателя на варненския Боксов клуб "Черно море" Раймонд Артакович се окичи със златния медал в категория до 68кг. на турнира „Купа България“ при децата, който се проведе в Добрич. Талантливияш варненец не остави шансове на конкурентите си, като спечели всичките си мачове още преди финалния гонг. В спора за златото той отказа във 2-рия рунд Георги Трайков от „Кико“ (Сф). „Моряците“ се завърнаха от Добрич с още 3 медала – два сребърни и един бронзов. Мирослав Тодоров остана в подножието на върха в категория до 54кг., а при 56-килограмовите дебютанта Ибрахим Наджиб постигна две категорични победи, но на финала загуби от Панайот Караманлиев от "Ботев" (Пд). В категория до 44.5кг. Иван Маринов първо отказа състезател на „Арда“, но на полуфинала отстъпи пред Нурай Шабан от Русе и остана с бронза. Освен призьорите, цветовете и емблемата на БК „Черно море“ на турнира в Добрич защитаваха още Пламен Пейчев (44.5), Мартин Атанасов (56) и Иван Стефанов в категория до 59кг., като наставника на „моряците“ Димчо Савов заяви, че е доволен от показаното мъжество и характер от всички свои състезатели.

“Виждам много хляб в тези момчета. Някои от тях тренират само от месец, а вече показаха какво могат в Добрич“, радва се Димчо Савов.

В крайното отборно класиране „Черно море“ е на 6-то място, като според наставника отбора е щял да бъде втори, ако бяха присъдени точките за отборното класиране и на национала Асен Демирев, който не участва на турнира в Добрич. На първо място са домакините от "Добруджа", следвани от БК „Русе“ и БК „Победа“ Бургас.