Ден 30 на протеста: Дядя Ваня дойде от Пловдив, обявил е гладна стачка

Мисия Варна

11-03-2013, 18:51

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Екип на Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протестът: Ден 29 (обновена)

30-и ден от протестите

НА ЖИВО: 19:00 Хората от протеста вече са на релсите на 2-ри коловоз, но влакове няма. Току-що стана ясно, че се очаква да пристигне влак от Шумен, затова всички се местят на 8-ми коловоз, за да го блокират.

Маршрутът днес е: Катедралата, после - гарата.

Новината днес се казва "Дядя Ваня". Възрастният мъж, който е на първа линия на шествието, е хванал сутринта влака от Пловдив, само за да присъства на днешния протест, защото във Варна протестите били най-силни. Довечера ще отпътува обратно. Дядо Ваня 20-и ден кара само на чай с мед в символична гладна стачка. В момента той е на първа линия на шествието и по мегафона издава звуци като на мотор. "Да бръмчим като рокерите, така ще ни чуят", призовава дядо Ваня.

Няколко нови лозунга се появиха днес: "Търси се варненският Джовани Фалконе в прокуратурата", "Киро, кажи си", както и "Гуцанов, Янко Станев и сие вън".

18:45 Протестиращите се отправят към гарата. Дядо Ваня пее "Тих бял Дунав" и всички подемат.

19:00 Хората от протеста вече са на релсите на 2-ри коловоз, но влакове няма. Току-що стана ясно, че в 19:13 ч се очаква да пристигне влак от Шумен, затова всички се местят на 8-ми коловоз, за да го блокират.

19:20 Влакът така и не дойде. С възгласи "Уплашихме влака" протестиращите се изтеглят от гарата. Тръгват към съда, като ще иминат през Областна на "Преслав", и шествието ще завърши на общината.