Феновете на Черно море издават книга за вековния юбилей

„104 години футболна слава от „Спортист” до „Черно море” се казва книжката от 32 страници и ще струва 6 лв.

„104 години футболна слава от „Спортист” до „Черно море”. Такова е заглавието на книжката, която привържениците на „Черно море” издават по случай вековния юбилей от основаването на СК "Тича". Любопитното е, че инициативата е изцяло фенска. Автор, дизайнер, редактор, спомоществователи – всички те подкрепят безрезервно „Черно море” и са положили този труд безкористно и единствено от любов към клуба. Автор на книгата е Вeлико Димитров, редактор - Радослав Михайлов, подготовка и дизайн - Антон Атанасов, а спомоществователи са Радослав Авлавидов и Деян Долапчиев.

“Изданието е „книжка” само що се отнася до размера – 32 страници. За сметка на скромния обем съдържанието е изключително богато. Текстът синтезира историята на любимия ни клуб от основаването на Футболистично дружество Спортист през 1909 година до наши дни. Акцентът пада върху най-значимите и интересни моменти: раждането на футбола в България през 1894 година, основаването на първия футболен клуб в страната Спортист (заедно с ФК-13 от София), първият междуградски мач, първият международен мач, началото на българската спортна литература, първите мачове зад граница, първият шампион на България, първият международен трофей за българския спорт и още, и още. Наред с разказа върви и поредица от интересни фотографии: съдебната регистрация на Тича, състави на отборите през различни сезони, легендарни футболисти на клуба и прочие. Като приложения са публикувани екипите на отбора през годините, родословието на клуба, както и кратка статистика на градското дерби срещу Спартак”,  пише сайтът на привържениците varna1913.com.

Книжката е с уникален дизайн отпечатана на гланцирана хартия, кориците са с матово покритие. Цената е 6лв. На 5.04, от 19:00ч заповядайте във фен-клуба на „Черно море”, за да закупите „104 години футболна слава от „Спортист” до „Черно море”. За работното времe на фен-клуба през следващите дни търсете информация във фейсбук страницата ни „Обичам Черно море!”.