Младшата на Черно море завърши сезона с минимален успех над Чавдар

Спорт

20-06-2013, 14:46

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Юношите на Иван Николов се класираха на пето място в Елитната група до 17 г., като само заралии могат да изместят варненци, ако спечелят мача си с "Локомотив" (Пд)

Юношите младша възраст на Черно море завършиха сезона в Елитната група до 17 г. с минимална домакинска победа с 1-0 над Чавдар Етрополе. Двубоя от последния 30-ти кръг на първенството се игра на терена от Спортен комплекс Черно море под Аспаруховия мост във Варна.

През първото полувреме наставника на "моряците" Иван Николов пусна в игра предимно играчи, които получават по-малко шанс за изява, но след почивката се появиха и някои от титулярите. Победния гол за домакините отбеляза Прелсав Дошков в 61-ата мин., засичайки с глава на първа греда центриране от дясно на Кристиян Пешков. Гостите спокойно можеха да си тръгнат от морската столица и с още по-пълна кошница с голове, като варненци пропуснаха няколко добри положения.

Наставника Иван Николов заяви след двубоя, че е доволен от успеха и не спести суперлативи към футболисти и най-вече към стража Кръстьо Христов. Той заяви още, че сезона е бил на приливи и отливи със силни мачове срещу силните отбори и с колебливи изяви срещу по-слабите. Победата изкачи Черно море на 5-то място в класирането с актив от 50 точки, като „моряците“ могат да бъдат изместени единствено от "Берое" в крайното подреждане в случай, че „заралии“ спречелят домакинството си с Локомотив (Пд).

Съставът на Черно море: Кръстьо Христов, Никола Николов, Преслав Дошков, Ангел Стоянов, Стефан Иванов, Александър Йовчев, Милен Николов (65' Станко Георгиев), Кадир Кадир, Николай Николов (30' Мартин Костадинов), Станислав Джамбазов (Александър Попов), Мартин Ангелов (30' Кристиян Пешков).