Здравният министър: Забраната за пушене трябва да остане

Новините

13-07-2013, 15:25

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Таня Андреева допълни, че не е била разбрана правилно преди време и всъщност никога не е подкрепяла либерализиране на режима за пушене.

Дълбоко мое убеждение е, че забраната за пушене трябва да остане. Това заяви здравният министър Таня Андреева в предаването "Седмицата" на Дарик. "Този закон беше трудно приет и когато сме постигнали нещо положително - а то е, че в момента има единодушие между пушачи и непушачи - на всеки му е приятно да влезе в заведение, в което не се пуши, не би трябвало да правим крачка назад", обясни здравният министър.
Тя допълни, че не е била разбрана правилно преди време и всъщност никога не е подкрепяла либерализиране на режима за пушене. Андреева уточни, че даже ще предложи по-високи глоби за заведенията, които нарушават забраната.
"Ще предложа глобите за нарушения да бъдат по-високи. Доста глоби са събрани до момента, проблемът е, че някои заведения могат да си позволят неколкократно да платят високи глоби. Там трябва да се мисли за по-сериозни санкции - като затваряне на заведения при двукратно или трикратно нарушение на забраната", каза още Андреева.