"Софийска вода" с нови ремонти на водопроводите

Временно ще бъде спрято водоснабдяването в някои столични квартали

"Софийска вода" започва обработка на канализационната мрежа срещу гризачи и инсекти,съобщиха от дружеството. В двора на административната сграда на компанията от 13:00 часа ще бъде демонстрирана апаратурата, която предстои да бъде използвана в прочистването.

 

Присъстващите журналисти ще имат възможност да научат повече за процедурата и препарата, който ще бъде използван, както и да заснемат в реално време как се случва обработката на канализацията

 

Също така "Софийска вода" съобщи, че временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата. Във връзка с подмяна на спирателни кранове на бул. "Александър Малинов", ъгъла с ул. "Самара", кв. "Младост", се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи на: ул. "Д-р Атанас Москов", от ул. "Александър Паскалев" до ул. "Самара", както и районът между ул. "Д-р Атанас Москов", ул. "Самара", ул. "Проф. Александър Танев", Бизнес парк София. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски, разположени на следните адреси: Бизнес парк София, Пред ОДЗ № 76. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване на мътността на водата.

 

На 14 август 2013 г. (сряда), във връзка с ремонтни дейности на ул. "Акад. Вера Мутафчиева", кв. "Кръстова вада", се налага спиране на водата от 10:00 до 22:00 часа за всички клиенти на "Софийска вода", живеещи в района на ул. "Акад. Вера Мутафчиева" от ул. "Емилиян Станев" до ул. "Иван Андонов".

 

При продължителност на ремонтите над 12 часа "Софийска вода" ще осигури водоноска и на кръстовището на: ул. "Емилиян Станев" и ул. "Акад. Вера Мутафчиева".

 

Възможно е спиране на водата и в района на вилна зона "Бункера" ("Герена") от 08:00 часа до 10:00 часа днес поради ремонт в пречиствателна станция "Бистрица".

 

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи повреди. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на "Софийска вода" АД на телефон 0700 12121.