Малкият Стефан няма навършени 4 години, не е трябвало да бъде без родител в детския кът

Майката на детето се появила едва след като то било откарано в болницата

Малкият Стефан, който се бори за живота си в Реанимацията в Окръжна болница не е трябвало да бъде оставян без придружител в детския развлекателен център "Kids Planet". Детето няма навършени 4 години. Според правилата във въпросния детски кът, малчуганите под 4-годишна възраст не могат да бъдат оставяни само в присъствието на аниматорите, а задължително с тях трябва да има и родител или друг придружител. 

"Така е, детето няма навършени 4 години", потвърди пред Varnautre.bg. говорителят на Районна прокуратура Десислава Йотова. Тя допълни, че обстоятелствата се изясняват. "В момента се уточняват правилата за начина на работа на детския център, но да - детето няма навършени 4 години. Ще ги навърши след около седмица", уточни Йотова.

Майката на Стефан не е била открита веднага, научи още Varnautre.bg.Получила е обаждане по телефона и е пристигнала на мястото на инцидента в мола, едва след като детето вече е било откарано в болницата. Жената е разпитана още снощи в болничното заведение, а днес предстои да бъде й направен повторен разпит. 

Майката на Стефан е отишла в мола с приятелка и двете си деца. Пред полицията тя обяснила, че когато се е случило нещастието, разглеждала киноафиша.