Полицията направи следствен експеримент в детския кът в мола (видео)

Чипът от гривната на Стефан сработвал с алармата едно към гьотере

Следствен експеримент направиха полицаи в детския център в Гранд Мол, от където снощи ненавършилият 4 години Стефан излезе безпрепятствено, а в последствие падна от ескалатора. 

На мястото служителите на реда изследват сработила ли е алармата с чипа, вграден в гривната на детето, с което се случи инцидента. 

На мястото пристигнаха и служители на Инспекцията по труда. След края на замерванията бяха подписани протоколи, а изводът е, че алармата не винаги хващал конкретният чип в гривната, която е получил малкият Стефан децата и така успявал да излязе от детския център безпрепятствено. 

"Неизправният чип ще бъде отстранен от системата", коментира управителят на "Kids Planet" Христо Явашев. По думите му чипът сработвал "едно към гьотере". 

Малкият Стефан, който продължава да се бори за живота си след падането в мола пък е бил видян от много хора, докато си е играел на ескалатора. Малчуганът някак успял да прескочи и да се хване от външната страна на парапета на подвижното стълбище. Яхнал парапета като конче, а той го повлякъл. След няколко метра дететот се е катурнало и паднало от 10 метра височина.