Разпитват петима служители за инцидента в мола с 4-годишното дете

По време на драмата на смяна са били трима аниматори, рецепционист и зам.-управител на детския кът

Досъдебното производство по тежкия инцидент, при който 4 г дете е в реанимация, заради падане от ескалатор в Гранд Мол, засега е срещу неизвестен извършител и е образувано по чл. 134, ал. 1 от НК, съобщиха от районна прокуратура. Съставът предвижда наказание за този, причинил средна или тежка телесна повреда поради незнание или немарливо изпълнение на занятие, поясни говорителят на Районна прокуратура Десислава Йотова.

Детския развлекателен център “Kids Planet”, където се разигра драмата, е собственост на фирма „Глобал Геймс 2010” ЕООД, наемател в Гранд Мол.

Следствените органи  в момента установяват фактическата обстановка по време на инцидента- как, по какъв начин и защо детето е успяло да излезе само от детския кът, както и кой е бил на работа тогава. Установено, че на работа са били трима аниматори на смяна, плюс рецепционист, присъствал е и зам.-управител на фирмата, която стопанисва детския кът, поясниха от прокуратурата.

В момента текат разпити на тези лица. Изискани са трудовите досиета и длъжностните характеристики, за да се види кой какви задължения е имал. Изяснява се кой какви отговорности е имал към безопасността на децата и не ги е изпълнил. Ще бъдат предоставени и видеозаписите от охранителните камери в търговски център и в детския кът. Разпитани са и двама свидетели, видели падането на детето.

По последна информация състоянието на детето е стабилизирано.