Вече е ясна новата Мис Варна 2013

Кралицата на красотата бе коронясана на грандиозен спектакъл в Гранд Хотел Варна

Жаклина Братанова е носителка на титлата „Мис Варна 2013“. 18-годишната красавица с перфектни мерки 88/63/90 (175 см) бе избрана на превърналият се в традиция шикозен спектакъл в Гранд Хотел Варна в петък.

За девета поредна година финалът на престижния конкурс, който по блясък, стил и финес се равнява на най-изисканите европейски конкурси от подобен род, се организира за от Модна Агенция VIP Fashion Group.

Победителката Жаклина Бранова получи корона, инкрустирана със скъпоценни камъни, както и диамантено колие.

90-минутното шоу започна с малко закъснение, но бързо набра скорост и обра овации с нестандартна и изключително оригинална хореография дело на Дияна Янкова.

Изисканата съпътстваща програма включваше изпълнения на живо на звездите Орлин Горанов, който бе и водещ на спектакъла и Цецо Елвиса, стилни дефилета и пищни костюми.

Целият спектакъл тази година бе посветен на ретро стила от 50-те и 60-те години на миналия век, когато предизвикателствата на бурлеската се съчетават по оригинален и неповторим начин с хитовия за годините рокендрол и уникалните евъргрийни на Елвис Пресли.

На сцената, разположена в басейна на Гранд Хотел Варна, под невиждана светлинна феерия се завъртяха като на лента трите тура на конкурса, оценяван от авторитетно жури, шеметни изпълнения на балет „Арт денс“, а богатата програма допълниха огромните плазмени екрани, на които вървеше историята на конкурса, подготовката за финала на шоуто и най-интересните моменти от биографията на кандидатките за титлата.

В първия тур красавиците бяха облечени в екстравагантни рокли от Veteida и показаха обувки с марка Sara Pen.

Във втория най-атрактивен тур миските демонстрираха бански костюми с марка Perfect  и шапки от Беллора, а в третия заключителен тур показаха колекция бутикови рокли от Модна къща Tonena с дизайнер Стойка Хаджиева.

За ефектния стайлинг на момичетата се бяха погрижили топкоафьорите от салони „Нуши“ и екипа на гримьорката Кристина Славова.

Край басейна спектакъла аплодираха близо 800 гости, представители на културния, бизнес и светски елит на България.

Компетентното жури, водено от собственичката на агенция  VIP Fashion Group Мира Матеева, актрисата Яна Маринова, топмодела Гери Дончева, актьора Иво Аръков, изпълнителния директор на Гранд Хотел Варна – Антон Иванов, заместник областния управител на град Варна – г-н Ибрянов и Десислава Ковачева – мениджър на МОЛ ВАРНА, оцени по достойнство качествата на победителката – завидни мерки, артистично поведение на сцена, интелект, излъчване, женственост и сексапил, и й отреди единодушно първото място. Подгласнички на носителката на короната станаха:

І – ва подгласничка на МИС ВАРНА 2013 – Стела Димитрова

ІІ – ра подгласничка на МИС ВАРНА 2013 - Габриела Колчева

ІІІ – та подгласничка на МИС ВАРНА 2013 – Илиана Иванова

По традиция както всяка година публиката избра своята фаворитка чрез електронното гласуване в сайта  на конкурса.  В продължение на две седмици бе определена носителката на титлата “Мис интернет Варна 2013” и това е Марина Димитрова. Журналистите, които отразяват конкурса, посочиха чрез тайно гласуване за своя фаворитка Луси Димитрова. Тя получи лентата “Мис медия Варна 2013”.

Специални награди получиха още:

Лице на VIP Fashion Group – Моника Драгнева

Лице на МОЛ ВАРНА – Илияна Иванова

Лице на Grand Hotel Varna – Габриела Арсова

Лице на Merilyn slims – Габриела Янакиева

Лице на Planet club – Жаклина Братанова

Лице на TONENA – Габриела Колчева

Лице на LUMENE – Михаела Митрева

Лице на SARA PEN - Марина Димитрова

Лице на GLYNT – Антоанета Петрова

Специална награда на NUSHI – Жаклина Братанова


МИС ВАРНА`2013 се проведе под егидата на Община Варна и не би бил възможен без подкрепата на златните партньори – МОЛ Варна и Гранд Хотел Варна.

Медийните партньори на МИС ВАРНА`2013: телевизия Черно море, вестник Черно море, BG радио, радио NRJ и Вероника, TV7, списание „LIFE“, както и интернет сайтовете -  www.varna.utre.bg и www.lifestyle.bg.

Наградният фонд на деветото издание на Конкурса МИС ВАРНА, организиран от Агенция VIP Fashion Group е на обща стойност 40 000 лева.

Официални фотографи на МИС ВАРНА 2013 са Ивайло Илиев, Ники Желев, Георги Георгиев, Боби Решовски, и Божидар Марков.

Повече снимки от събитието вижте тук.