Варчев убива Спортна зала, финансовите загуби вече достигат 250%

Писмо-сигнал за трагичното финансово състояние на Двореца на културата и спорта

Писмо-сигнал за трагичното финансово състояние на Двореца на културата и спорта във Варна, е адресирано до кмета на града Иван Портних, председателя на общинския съвет Иван Луков и всички общински съветници, съобщава Днес плюс. 

То е подписано от гражданското сдружение Варненци за Варна. В него са посочени точни цифри, според които загубите на ДКС за последната година са нараснали с 250%, сравнено от 2011 г.

Текущите загуби на Двореца за 2011-та са 73 хиляди лева, а за 2012-та – 256 хиляди лева. Общо непокритите загуби пък достигат 1 731 000 лева. Неплатените данъци за годините 2011 и 2012 са съответно 63 хиляди и 214 хиляди лева. Тъй като дружеството е на загуба, то не плаща корпоративен данък и натрупаните суми са от дължими ДОД и ДДС, става ясно още от писмото.

Задават се и няколко въпроса, на които отговорите са ясни.

Важното обаче е те бъдат дадени спешно от тъй наречения директор на Двореца, Симеон Варчев.

Ето и въпросите:

За какво са направени дългосрочните инвестиции на стойнос 13 936 000 лв?

Какви, с кого, на какава стойност и при какви условия са сключени договорите за паркингите, автомивката офисите и всички други обекти на територията на Двореца на културата и спорта?

Мотивите за всички отклонени мероприятия на територията на Двореца на културата и спорта?

Всички режийни разходи?

Колко автомибила има кой ги ползва, какви разходи има за гориво и пътните листи?

Всички договори на „Двореца на културата и спорта?

Ако бъдат дадени отговори на тези въпроси, ще стане ясно как са натрупани финансовите загуби на Двореца.

Те трябва да са публични и е редно Варчев да застане пред Съвета на директорите на ДКС, пред общинския съвет, респективно пред цялата варненска общественост и да изплюе камъчето. Трябва да го направят скоро, защото Двореца е една от емблемите на морската столица и гражданите искат да остане такава. А не да бъде използвана като бащиния, за обогатяването на тесен кръг от хора.

Призовава се и местната власт да вземе спешни мерки, докато не е станало късно.