Борисов обеща трети вот на недоверие още в петък

Новините

16-10-2013, 11:58

Снимка:

© БГНЕС

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

ГЕРБ искат мораториумът върху продажбата на българска земя за чужденци да продължи „поне до 2020 - 2025 година"

Още в петък ГЕРБ вероятно ще внесем нов вот на недоверие, стана ясно от обиколката на Бойко Борисов из кулоарите на парламента.

Лидерът на ГЕРБ хем отказваше да говори, хем непрекъснато спираше пред преследващите го журналисти, за да отговори на определени въпроси. Запитан какъв ще бъде следващият вот на недоверие Борисов отвърна „в петък ще видите".На въпрос защо не са внесли искане за вот на недоверие по здравеопазването, Борисов отвърна, че "и на него ще му дойде времето".

Стана ясно още, че бившите управляващи искат мораториумът върху продажбата на българска земя за чужденци да продължи „поне до 2020 - 2025 година, за да може демократичните процеси в България да са приключили и да няма такива етнически партии, които да гласуват по този начин", според Бойко Борисов.

Това са партии, обслужващи не етноси, а чужди интереси, категоричен е лидерът на ГЕРБ по отношение на БСП и ДПС. Борисов отново обвини в некомпетентност председателя на Народното събрание Миков, който освен това бил неправомерно на този пост. Причина за последното е фактът, че „Миков не е победил на избори", обясни Борисов.

„Демокрацията изисква партията победител да получи своето право да представлява парламента", за пореден път настоя той.
Бившият премиер се хвана за думите на Мая Манолова от сутринта, че ГЕРБ са карикатура на опозиция. „Вторите, третите и четвъртите са карикатура на управляващи", подчерта Борисов.

„Да, така е - ние сме карикатура на опозиция, защото не сме опозиция, ние сме победителите на избори, а те си карикатури на управляващи", посочи той и призна, че е съгласен да е карикатура на опозиция, след като на практика е победител./News.bg