Полицаи скочиха срещу закриването на школата във Варна

Мисия Варна

20-10-2013, 10:41

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Областният пита министър: Затваря ли полицейската школа?

Декларираме, че ще отстояваме запазване на сградата с всички позволени от закона средства, пишат служителите на реда

Служители на Облатсната дирекция на полицията във Варна излязоха с декларация относно вземане на решение за закриване на Центъра за специална професионална подготовка към Академията на МВР града.

Декларацията е адресирана до Министър-председателя, с копие до Министъра на Вътрешните работи, кмета на града, председателя на ОбС-Варна, директора на ОД на МВР Варна, председателя на НС, народните представители, избрани от 3-МИР Варна, както и до председателя на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и ред. 

Ето и пълният текст на писмото:

Служителите на ОДМВР Варна, членове на Синдикален Алианс "Сигурност" в МВР (САСМВР) заявяваме категорично несъгласие с това предложение, поради следните съображения.

Това е единственото място, оборудвано със стрелбище, отговарящо на изискванията, което могат да ползват служителите на ОД на МВР - Варна, както и единственото място за професионална подготовка на служители за нуждите на МВР. За една календарна година през полицейската школа преминават специална полицейска подготовка около 400 служители на МВР. Същите са обучавани от доказани професионалисти във всяка една от областите, които преподават.

Не на последна място там провеждат учебни занятия и Главна Дирекция "Изпълнение на наказанията" и Главна Дирекция "Охрана" към Министерството на правосъдието. Същата школа е център на първоначална и последваща професионална подготовка за служители от цяла Северна България.

През центъра за специална професионална подготовка към Академията на МВР в град Варна през годините са минали хиляди служители, от които част са вече пенсионери, други работят в системата на МВР към МП.

Декларираме, че ще отстояваме запазване на сградата с всички позволени от закона средства и се надяваме, че ще проявите държавническо мислене за да може да бъде запазена полицейската школа.

При закриване на школата на служителите на МВР и на МП от Северна България ще бъде трудно да преминават обучението и допълнителните квалификационни курсове, необходими при и по повод изпълнение на служебните им задължения и за опазването на обществения ред и сигурността на гражданите. Разчитаме на съдействие от Ваша страна за решаването на този казус за запазване предназначението на базата.