Пинокио чака областния, той не излиза

Едва 25 варненци дойдоха да подкрепят забраната за коли в Морската

Само 25 са протестиращите пред Областна администрация, които са се отзовали на призива на няколко граждански организации за подкрепа на кметската забрана за движение на коли в Морската градина. Заповедта на кмета Иван Портних беше отменена от областния управител Иван Великов в частта й за "Салтанат". Това взрвиви екоактивистите, които от години се борят срещу колите в парка и през годините организираха многолюдни акции в подкрепа на исканията си.

Въпреки голямата активност в социалните мрежи през последните дни, днес малцина дойдоха да скандират под прозорците на областния и да искат оставката му. Пред входа на администрацията е поставен "Пинокио", който има амбицията да стане варненския еквивалент на наградата "Златен скункс", връчвана от "Господари на ефира" на сгафили управници. До него се мъдри голяма тиква, донесена също от младежите от "Зелена точка". Протестът започна в 16.30 часа, но областният засега не излиза да разговаря с протестиращите, въпреки щедрата му комуникация с участниците в контрапротестите, защитаващи правото на собствениците на имоти в парка да се движат по алеите с колите си.
Припомняме, че заповедта на Иван Портних, забраняваща движение на коли в "Салтанат" продължава да е в сила след като административният съд отмени преварителното изпълнение на спирането й от областния управител.

 

17.25 Областният управител прие протестиращите. На техен въпрос каква ще е неговата реакция, ако кметът издаде нова заповед за спиране на колите в "Салтанат", той отговори, че повече няма да се занимава с темата и ще посъветва недоволните този път да се обръщат директно към съда.  (ВИДЕО)