НАП: Глобата за тенис клуба е от 3000 до 10 000 лева

Спорт

11-12-2013, 17:33

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Данъчни под прикритие изпържиха тенис клуб

Данъчните не казват дали проверката е по сигнал

Във връзка с огромния обществен интерес по повод предстоящото затваряне на тенис клуб "Комфорт", Varnautre.bg потърси подробности по случая от НАП-Варна.

На въпроса дали граждански сигнал е предизвикал проверката, от Агенцията отговориха, че тази информация е конфиденциална.

Колкото и символична да е сумата, която взимат от любителите на тениса на маса, спортен клуб "Комфорт" като дружество с идеална цел извършва стопанска дейност по смисъла на Данъчното законодателство. Законът разрешава извършване на такава дейност от дружества с идеална цел, но тя подлежи на задължително отчитане, уточняват от НАП-Варна. Служителите на Агенцията по приходитите са установили по време на проверката от 25 октомври 2013 г, че дружеството извършва стопанска дейност, без да я отчита. Те са платили в брой, без да са членове на клуба и са ползвали услуга, без да получат отчетен документ.

Санкцията за такъв тип нарушения е от 3000 до 10 000 лв. и запечатване на обекта, ако санкцията не бъда заплатена в определения срок или обжалвана в предвидения от закона ред.
Защитата на правата на всеки субект се осъществява по определен от закона ред, като съдът е крайната инстанция за определяне на законосъобразността на всеки акт.

От НАП-Варна наблегнаха на това, че спортният клуб има право да обжалва наказанието си в съда.

Наказателното постановление от НАП

Отчетният лист за събиране на такси за членски внос, който предоставиха от клуба