25 000 искат сваляне на имунитета на Волен Сидеров

Когато и да се снеме имунитета на тази биологична единица, винаги ще е късно, е един от коментарите под петицията

Гражданската петиция за сваляне на имунитета на Волен Сидеров има вече 24 775 подписа. Над 1000 са коментарите под документа. Петицията е създадена на 17 юни 2013 година и е втората по популярност. Порвото място държи петицията "Не на връщането на цигарения дим в заведенията". 

"Използвайки имунитета, г-н Сидеров системно погазва човешките права, свободата на изразяване на позиция на граждани и дори наказателния кодекс посягайки и позволявайки си саморазправа с граждани и служители на реда. Г-н Сидеров си позволява не веднъж публично да унижава служители на реда и то в национален ефир. Ние, българските граждани, смятаме, че това е абсолютно недопустимо за "народен представител". Ние, Българските граждани, искаме да се снеме титлата "Народен представител" от г-н Сидеров, защото той не е такъв. Никой, който си позволява подобни деяния не може да бъде "народен представител". Призоваваме, всички граждани, които по някакъв начин са пострадали от действията на г-н Сидеров, да заведат незабавно граждански искове и дела срещу него. Призоваваме служителите на медиите, както и служителите на реда нападнати от г-н Сидеров, незабавно да подадат искове до "Европейският съд по правата на човека" в Страсбург срещу него. Според Българското законодателство, народните представители нямат имунитет по отношение на административни и граждански процеси. С тази петиция искаме от Народното Събрание и Конституционния съд да бъда свален имунитета на г-н Волен Сидеров и да бъде съден за системно нарушаване на човешките права, физическа саморазправа и слоупотреба със служебно положение", пишат авторите на петицията.
Коментарите под нея са разнопосочни. От утвърдително "да", до крайно "не". Ето и по- интересните:
"Волен не може да бъде осъден. Веднага ще бъде оправдан поради невменяемост."
"Волен Сидеров е объркан и много болен възрастен човек. Здравната реформа така и не се случи в България, а ако беше проведена, то Сидеров отдавна щеше да е в усмирителна риза и зад решетките на специализирано заведание. Имам предвид побоя над граждани на магистрала Тракия и свалянето му от самолет на Луфтханза в нетрезво състояние. Още тогава здравните служби трябваше да си свършат работата заедно с полиция, прокуратура и съд."
"Отвращавам се от всеки, който участва в тази гнусна и прозрачна кампания срещу човек, който не е изрекъл досега нито една лъжа, а понася дирижирани кампании срещу себе си от години."
"Защо от френското посолство разпространяват недоказани факти, позорящи и накърняващи доброто име? Защо писаха, че бил "пиян", а после го изтриха, впръсквайки обидните си внушения, а после - бягайки от съдебна отговорност за тях? Защо не се извиниха за парашутистите си военни, нарушили границите на страната ни, а участват в кампании срещу този и онзи... Защо всички, които през последните два дни клонират цинизми и обиди срещу един народен представител из всички кътчета на интернет-пространството не се изправят пред съда да доказват твърденията и обидите си? Вие какви доказателства имате за твърденията на този, който е обидил Сидеров, след като нито едно от писанията не е доказано? И по думите на Цацаров дори все още не е разпитана другата страна, набедена за "лошата"