Волен: Да си покажа фалоса, ако трябва

ВИДЕО И СНИМКИ ОТ МИТИНГА: Лидерът на "Атака", обвини Областния, че като бивш прокурор e организирал случката на летището снощи

Пет минути преди насрочения за 12 протест на партия "Атака" пред Областната администрация във Варна, има около 150 човека. Все още не се е появил лидерът Волен Сидеров, който снощи кацна на летището във Варна след скандал в самолета. За него пред входа на Областната администрация е приготвена специална сцена с микрофони и няколко тонколони.

В момента  от тях се леят революционни маршове и възрожденски песни. Развяват се знамена на Атака и няколко български флага. На участниците в протеста се раздават плакати, явно пристигнали с куриерска фирма от София. На тях е изобразен Областния управител и пише: "Иване, ти май си Хасан". Митингът е охраняван от десетина  полицаи. Един от тях спира колите още на ул."Хан Аспарух" в края на тунела на ул."Шипка".

Час преди насрочения митинг, на който атакистите ще протестират срещу решението да върне цялата сесия на Общинския съвет във Варна от 13.12, в това число и преименуването на 250 варненски области с турски имена, Областният управител Иван Великов даде пресконференция. На нея той повтори мотивите си за обжалването на решенията на местния парламент. Беше прекъснат от Симеон Костадинов, представител на все още нерегистрирана нова националистическа партия, който атакува Великов с въпроса, какво му е поръчал турският консул и дали те пазаруват вече гласове на общински съветници от БСП с който решението за турските местности да падне при ново гласуване.

12:20 ч Шествие от около 50 човека със знамена и викове "Оставка" се вля към протеста пред Областна управа. Те бяха стоварени на ул."Хан Аспарух" на около 50м от Областна от автобус с великотърновска регистрация и габровски микробус. Сега пред Областна управа има около 200 човека. Волен Сидеров все още го няма.

Точно в 12:30 Волен Сидеров се появи пред Областна управа, плътно обкръжен от свои съратници.

Първо около него имаше кръг от три  дами, една от които Деница Гаджева, а всички те бяха обградени от мъже облечени в черно, подобно на лидера си. Те не допуснаха нито един от микрофоните до Сидеров и така той не можа да отговори на въпросите за случилото се на летище "Варна" снощи.

Лидерът на партията веднага се качи на сцената пред Областна и говори близо 40 минути. Той обвини Областния управител, че като бивш прокурор е активирал всички инстанции във Варна и София, за да скалъпят фалшиво обвинение срещу него.

С много патос и гръмки фрази, Волен обясни, че снощи на летището не се е случило нищо, но по-късно допълни, че "едни пишлемета" са се опитали да накърнят достойнството му и това на пътуващите с него членове на партията и те са се защитили както ще правят винаги оттук нататък, независимо от средствата и последиците.

Сидеров заплаши Главния прокурор Сотир Цацаров, че скоро ще има Видовден и за него. Той го призова да лови престъпници, а не Волен Сидеров.
 
Следващият обект на гнева на депутата бяха българските медии, които непрекъснато искали да го смачкат и търсели само жълтини.

"Какво искате? Да си покажа фалоса, ако трябва" изкрещя той пред микрофона.

Основната тема на протеста - искането на оставка на Областния управител, заради спряното решение за преименуване на местностите с турски имена, някак остана на втори план. Събирането макар и малобройно, приличаше повече на предизборен митинг на ПП"Атака", отколкото на протест.

Волен се опита да изтъкне, че единствено Атака реагирала срещу действията на Иван Великов и беше освиркан от няколко човека, участници в протеста по същия повод на 2 януари тази година.

След речта на вожда, всички участници в протеста се насочиха към централата на ДПС в съседство, но не спряха там, а изненадващо направиха рязък завой и продължиха през центъра на града към Катедралата. През цялото време Волен Сидеров се правеше, че не забелязва репортерите, които му задаваха въпроси за скандала в самолета, а десетината яки момчета, които го бяха обградили, действаха като таран и ги разбутваха.

ВИДЕО