Флашмоб срещу Волен пред Съдебната палата в столицата, Сидеров пише на МВР шефа (обновена)

Гражданите се организират чрез група във Фейсбук

Флашмоб под надслов "Имунизирай България срещу Волен Сидеров" се организира за днес в 13 ч. пред Съдебната палата чрез едноименна група във Фейсбук. Над 10 000 души са поканени за участие, а до момента 1000 са потвърдили присъствието си. Целта е всеки от гражданите да подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров" с искане за сваляне на депутатския му имунитет.

Вчера стана ясно, че районната прокуратура е открила достатъчно данни, че Сидеров е извършил престъпление и материалите са изпратени в Софийската градска прокуратура.При инцидент в самолет София-Варнав понеделник вечер Сидеров и депутати от Атака нападнаха словесно пътници, сред които аташе на Френския институт Стефани дьо Мортие, която е с дипломатически паспорт. След излизането от самолета, в автобуса и на летището, се е стигна до размяна на удари между депутатите и други пътници,има и ударен полицай. По случая има заведено досъдебно производство. 

"Сидеров е храбър когато е в глутница с охранители около него, но когато е сам в много тих, смирен и кротък”. Това обяви бившият депутат от "Атака" Стоян Иванов пред bTV. По думите му има политически и магистратски чадър върху лидера на партия "Атака", който е имал и други случаи на изпускане на нервите. Иванов обвини вътрешният министър и главния прокурор за това, че не се търси сметка за поведението на Сидеров и няма никакви последствия след редицата случки на хулиганство.

Преди Борисов покровителства Волен Сидеров, сега го пазят Местан, Станишев и Доган. Ако прокуратурата не реагира и този път, следващият път той ще убие човек", каза пред Нова тв съпредседателя на НФСБ Валентин Касабов по повод скандала, който се разрази на летище Варна.

Съпредседателят на НФСБ представи в студиото и документи, в които портиери дават показание за участието на Сидеров в офшорни фирми с капитал от 100 000 долара във всяка. "Прокуратурата обаче не е предприела действия по този сигнал", каза той.

Междувременно лидерът на „Атака” Волен Сидеров изпрати писмо до вътрешния министър Цветлин Йовчев по повод скандала на летище Варна.

„Настоявам, в качеството си на министър на вътрешните работи да отговорите защо Вашият служител от ОДП - Варна Костадин Колев нарушава законите на Република България. Това длъжностно лице Колев дава клеветнически изявления пред медиите. Според прокурор Цветанка Гетова и началника на ОДП - Варна Чавдар Нанков има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по повод на инцидент на летище Варна. Според българското законодателство, докато тече такава процедура, длъжностни лица, както и страни по производството нямат право да коментират случая, а какво остава това да се случва по медиите”, посочва Сидеров.

„Освен това според вътрешните разпоредби на МВР служител на полицията няма право да се изказва пред медиите без да е получил официално разрешение за това от пресцентъра на МВР. Началникът на ОДП - Варна Нанков отказа на народни представители да отговори лицето Костадин Колев служител ли е на МВР и получил ли е задължителното разрешение от пресцентъра на МВР да коментира досъдебно производство по медиите”, отбелязва още лидерът на „Атака”.

„По повод на гореизложеното настоявам незабавно да отговорите на следните въпроси:
Лицето Костадин Колев служител ли е на МВР?

Защо Колев нарушава законите и коментира пред медиите течащо досъдебно производство?

Разрешавано ли е на Колев и ако да, кой му е дал това разрешение да коментира досъдебно производство пред медиите?

Защо Колев, в качеството си на полицейски служител, ако е такъв, клевети мен и „Атака” пред медиите?”, пише в писмото Сидеров.