Правителството готово да продава земя за курорти на руснаци

Разкрива и нови консулства в Русия

Правителството е готово да осигури на всеки от районите на Русия да създаде свой курорт в България. Това заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев на туристическото изложение "Интурмаркет" в Москва, Русия. Според него българското законодателство било достатъчно гъвкаво по привличането на чуждестранни инвестиции.

"Ние можем да осигурим на всеки един от районите на Русия да създаде свой курорт в България, закупувайки земя, инвестирайки и получавайки право на строеж на хотели,санаториуми и почивни бази", заяви Ботев. Като пример той посочи инвестицията на правителството на гр. Москва на стойност над 220 млн долара в строителството на санитарно-оздравителен комплекс "Камчия".

На изложението в руската столица гост беше и бе и  известният готвач и телевизионен водещ Ути Бъчваров, който презентира пред  аудиторията едно кулинарно пътешествие из България. Предвид растежа на потока туристи от Русия са водени преговори с руски авиокомпании за откриване на чартърни полети освен до черноморските градове и до вътрешността на страната.

Разкриването на две нови консулства в Русия - в Новосибирск и Екатеринбург, както и две неназовани също влизало в приоритетите на политиката на държавата, сподели Ботев.